1996 YILI MGK TOPLANTILARININ BASIN BİLDİRİLERİ  
 
   

29 KASIM 1996

1. Milli Güvenlik Kurulu; 29 Kasım 1996 tarihinde, Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreteri'nin iştirakleri ile ÇANKAYA Cumhurbaşkanlığı Köşkünde aylık olağan toplantısını yapmıştır.

2. Toplantıda, ülke genelinde güvenlik ve asayiş durumu ile bunu etkileyen iç ve dış gelişmeler gözden geçirilmiş ve değerlendirilmiştir.

3. Kurul'da Huzur harekâtı (Provide Comfort) çerçevesinde ülkemizde konuşlandırılmış bulunan ve 31 Aralık 1996 tarihinde görev süreci sona erecek olan Çok Uluslu Güç'ün durumu da müzakere edilmiş, ortaya çıkan yeni şartlar, muvacehesinde bu konuda verilecek karara esas teşkil edecek çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

4. Toplantıda dönemin dış politik gelişmeleri de gözden geçirilmiş ve değerlendirilmiş, bu bağlamda Avrupa Birliği, Irak ve Kıbrıs konusundaki son gelişmeler üzerinde durulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin siyasi ve ekonomik alanda etkin bir şekilde desteklenmesine devam edilerek, Uluslararası camiada hak ve menfaatlerinin korunması için alınması gereken siyasi, ekonomik ve sosyal tedbirler uygun bulunarak bu tedbirlerin Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir.

** BASIN BİLDİRİLERİ ARŞİVİ

 
 
    Ana Sayfa