1996 YILI MGK TOPLANTILARININ BASIN BİLDİRİLERİ  
 
   

16 HAZİRAN 1996

Milli Güvenlik Kurulu, 16 Haziran 1996, Pazar günü saat 21.00'de Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kurul Üyesi Bakanlar, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreterinin iştirakleri ile Çankaya Cumhurbaşkanlığı Köşkünde aylık olağan toplantısını yapmıştır.

Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı da katılmıştır.

1. Kurul'un bu toplantısında; Huzur Harekâtı (Provide Comfort) çerçevesinde ülkemizde konuşlandırılmış bulunan ÇOK ULUSLU GÜÇ'ün durumu değerlendirilmiş, ilgili ülkelerle yapılan temas ve müzakerelerle bölgede halen devam etmekte olan belirsizlik ortamı dikkate alınarak bu GÜÇ'ün görev süresinin, Bakanlar Kurulu'nca uygun görülecek bir süre daha uzatılmasının uygun olacağı konusunda görüş birliğine varılmış ve bu görüşün Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir.

2. Toplantıda, halen 10 ilde devam etmekte olan OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASI da değerlendirilmiş, bölücü terörle mücadelenin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için halen 10 ilde devam etmekte olan OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASI'nın Bakanlar Kurulu'nca uygun görülecek bir süre daha uzatılması hususunda görüş birliğine varılarak bu görüşün Bakanlar Kurulu'na bildirilmesi kararlaştırılmıştır.

** BASIN BİLDİRİLERİ ARŞİVİ

 
 
    Ana Sayfa