1986 YILI MGK TOPLANTILARININ BASIN BİLDİRİLERİ  
 
   

31 MAYIS 1986

Milli Güvenlik Kurulu, Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kurul Üyesi Bakanlar, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterinin iştirakleri ile 31 Mayıs 1986 günü Mayıs ayı aylık mutad toplantısını yapmıştır.

Milli Güvenlik Kurulu'nun bu toplantısına Anayasal görevleri gereği Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Nurettin ERSİN, Tahsin ŞAHİNKAYA, Nejat TÜMER ve Sedat CELASUN ve gündem konuları ile ilgileri nedeniyle Devlet Bakanı (Kazım OKSAY) ile Adalet Bakanı da katılmışlardır.

Milli Güvenlik Kurulu bu toplantısında yurt çapında ideolojik örgütsel faaliyetler, bunlara bağlı anarşi ve terör olayları, genel asayiş ve güvenlik sorunlarını değerlendirmiş ve :

1. 19 Mart 1986 tarihinden itibaren DİYARBAKIR, SİİRT, MARDİN, HAKKARİ ve VAN illerinde 4 ay süre ile uzatılmış olan Sıkıyönetimin 19 Temmuz 1986 günü saat 17.00'den geçerli olmak üzere 4 ay uzatılmasını,

2. 19 Mart 1986 tarihinden bu yana Olağanüstü Hal uygulanmakta olan SİVAS, ORDU ve İÇEL illerinde 19 Temmuz 1986 günü saat 17.00'den geçerli olmak üzere Olağanüstü Hal'in kaldırılması; İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, ADANA, HATAY, ŞANLIURFA, ELAZIĞ, TUNCELİ, BİNGÖL, AĞRI ve KARS illerinde Olağanüstü Hal'in 19 Temmuz 1986 günü saat 17.00'den geçerli olmak üzere 4 ay süre ile uzatılmasını, Hükümete bildirmeye karar vermiştir.

** BASIN BİLDİRİLERİ ARŞİVİ

 
 
    Ana Sayfa